contcos
telefon
banner mic

Cosul meu

 x 
Cos gol

NEWSLETTER

Noutati

Alimente contra imbatranirii

alimente-contra-imbatranirii Fumatul, consumul de bauturi alcoolice in exces si lipsa practicarii de exercitii fizice isi pun amprenta asupra corpului nostru pe masura ce anii trec. Acelasi efect negativ il poate avea si o dieta de calitate slaba.

Read more: Alimente contra imbatranirii

 

Alimente pentru o sanatate de fier

alimente-pentru-sanatate
Odata cu avantul tot mai mare al consumului de alimente de tip fast-food si junk-food, de alimente procesate si bauturi carbogazoase tot mai multi oameni nu mai consuma nutrientii esentiali de care au nevoie.

Read more: Alimente pentru o sanatate de fier

 

Sanatatea inimii si consumul de vin rosu

vin-rosu
Potrivit numeroaselor cercetari stiintifice realizate în ultimii ani consumul moderat de vin roşu reduce riscul de aparitie de boli cardiovasculare. In ciuda numeroaselor cercetari stiintifice mecanismul prin care vinul rosu actioneaza era necunoscut.

Read more: Sanatatea inimii si consumul de vin rosu

 

Necesarul de lichide

necesarul-de-lichide
Conform specialistilor necesarul de lichide depinde de mai multi factori: greutate, varsta, clima si efort fizic. Mai jos este prezentat necesarul zilnic de lichide pentru diversele grupe:

Read more: Necesarul de lichide

 

Consecinte obezitate

consecintele-obezitatii
Obezitatea are consecinte negative atat la nivel fizic cat si mental si este asociata cu reducerea sperantei de viata. Alte consecinte ale obezitatii sunt:

Read more: Consecinte obezitate

 

Sunt gras? Indicele de masa corporala (IMC)

indicele-de-masa-corporala

Surplusul ponderal si obezitatea te expun unui risc crescut de aparitie a bolilor cardiovasculare, a hipertensiunii arteriale, a diabetului zaharat, osteoartritei, problemelor pulmonare, respiratorii si de reproducere. Pe masura ce se evolueaza de la o greutate normala la supraponderalitate si apoi la obezitate, aparitia acestor boli devine iminenta.

Read more: Sunt gras? Indicele de masa corporala (IMC)

 

Consumul de calorii

consumul-de-calorii
Rata metabolismului bazal (RMB) reprezinta numarul minim de calorii necesar pastrarii greutatii corporale. Pentru determinarea valorii acestui numar minim de calorii se poate folosi urmatoarea formula:

RMB = 24 * greutatea (kg)

Read more: Consumul de calorii

 

Cauzele surplusului de greutate

cauzele-obezitatii
Cauza principala a surplusului de greutate o constituie dezechilibrul alimentar. Ca si factori secundari pot fi mentionati:

Read more: Cauzele surplusului de greutate

 

Atitudine pentru slabit

atitudine-pentru-slabit

Pentru a avea un stil de viata sanatos ai nevoie de incredere in tine si de cateva principii pe care sa le urmezi.

Incepe prin a avea "o discutie cu tine insuti". Afirmatiile pozitive spuse cu tarie, cu autoritate si convingere iti vor impulsiona pozitiv atitudinea, iti vor concentra gandirea si te vor conduce catre un sir de actiuni care te vor ajuta sa devii acea persoana care doresti sa fii si sa ai acele lucruri pe care doresti sa le ai.

Read more: Atitudine pentru slabit